Summa sidvisningar

torsdag 16 juni 2016

Framtidsutsikter och mer tandtråd åt ungdomen



Då kom det som vi länge väntat på. Regnet. Tunga livgivande droppar. Inget regnkaos precis som på andra ställen där det är översvämningar och katastrofläge. Oväder är dock att vänta. Från Tyskland. Lagom till Vätternrundan. Arma cyklister men ingen har tvingat dem till startfållan. Det är ett högst frivilligt påfund.
Bara det har stabiliserat sig till midsommar är jag nöjd ty det vore trevligt att vistas ute tillsammans med sill, laxpaté och den jag älskar.

Regniga dagar inbjuder till  småpyssel inomhus. Som att gå igenom vad som missats på sociala medier de soliga och varma dagarna då jag gett min dator halvledigt. Endast det nödvändigaste har utförts, det andra har lämnats åt sidan för en stund.
Jag har även ägnat tid åt att lyssna på det som jag laddat ner från lite olika radiokanaler:
Soldiers of Odin som patrullerar på gatorna för att ge skydd. Medborgargardet som startades av en finsk nazist och där svenska Soldiers of Odin lyder under den fiska moderrörelsen. Jag blir skrämd men inte förvånad. I går fick jag reda på att till informationsmötet om ett nytt boende för ensamkommande flyktingbarn i grannkommunen och som jag bevakade, hade ett flertal SD anhängare som åhörare. Ditskickade av sitt parti för att ställa besvärliga och jobbiga frågor. Människor som inte bor i området där det nya boendet ska byggas försökte verbalt och otrevligt sätta fyra politiker i en dålig dager. Nu är tydligen byggnationen överklagad och flyktingbarnens nya boende ligger på framtiden.

Jag lyssnade vidare. Massakern på klubben i Orlando. En kväll som slutade i skräck och död. Vittnesmål som är svåra att ta till sig. Människor som dödats av en galning med homofobi. Tyvärr finns det gott om människor med galna åsikter rörande andra människors kärlek. Stanley Sjöberg är en bland dem alla.

Det sista jag laddat ner handlade om våra tänder. Intressant med många synvinklar. Tänderna ska borstas efter 2-stegsmetoden. 2 cm tandkräm på tandborsten och det ska borstas i 2 minuter 2 gånger om dagen. Ingen direkt nyhet men vad som kanske är okänt för vissa är att munnen inte ska sköljas efter avslutad borstning. Inte heller ska äldre människor använda tandtråd, den hör ungdomen till. Rotfyllning kan ge kroniska biverkningar med variga bihålor och för mycket fluor orsaka osteoporos.
Snus är dock inte skadligt för tänderna men det får vara hur som helst med den saken eftersom jag slutat snusa sedan åtta veckor tillbaka.

En regntung dag inbjuder till samhällsinformation och världshändelser, kaffe och kexchoklad. Tryggt, ombonat och utan själsliga eller kroppsliga krämpor kan jag betrakta en värld som sakta men säkert håller på att gå under. För om inte människor som står varandra nära kan respektera varandras åsikter och se varandras olikheter som en tillgång hur ska då en hel värld kunna göra det.

Jag ängslas över våra barnbarns framtid...