Summa sidvisningar

torsdag 26 maj 2016

Mjuka fötter och ett insmort ansikte


Som den ambassadör jag är för vårt Skärblacka vill jag slå ett slag för Ängshults fotterapi som nyss slagit upp sina portar. Ett uthus som tidigare fyllts med sådant som behövts stoppas undan har omvandlats till mottagning för fötter i olika sorters skepnader.
Nu sköter jag mina fötter exemplariskt och har därmed inga som helst problem, men att ändå bli ompysslad gör ingen skada och är en lisa för själen.

Kristina har tänkt till. Rejält. Hennes ambition att vårda oss Skärblackabor och våra fötter har förverkligats. När jag satt bekvämt tillbakalutad och blickade ut genom fönstret där den stora gröna eken grönskade allt medan får med sina nyfödda lammungar lugnt betade totalt bekymmerslösa över mänskliga fötter med nagelsvamp, liktornar och spruckna hälar, kändes det som om jag befann mig i himmelriket.
Mina fötter smordes in med välgörande fotsalva, masserades och pysslades om på bästa tänkbara sätt. När jag gick därifrån kändes det som att gå på moln.

Härligheten tog inte slut med detta. Jag fortsatte vidare till Linköping. Där väntade nästa behagfulla behandling. Omstoppad i mjuka filtar tog sig hudterapeuten hand om mitt ansikte. Födelsedagspresenten som jag fått av sonen och hans sambo skulle äntligen tas i bruk.

Nu doftar jag förföriskt gott, både om fötter och ansikte. Det är frågan om att jag inte tänker göra någon vidare kroppsrengöring denna dag utan gå till sängs precis som jag är. Insmord med dyra krämer, oljor och mjukgörande preparat.

En grillad korv på Stångbrogrillen satte kronan på verket och jag har haft en dag fylld med egentid bestående av både kroppslig och själslig balsam.

Sommaren har plötsligt tagit slut. regn och kyla har ersatt sol och värme. Men vad gör väl det en dag som denna. En dag då jag tagit hand om mig själv utan några som helst förpliktelser eller åtaganden.

Det enda jag kan sakna är en tårta till kvällskaffet. Men det går inte att få allt på en och samma dag. Det kommer en morgondag och det är bäst att spara lite på förnöjsamheterna så det inte blir för mycket av det goda. Inte allt på en gång är min filosofi. Det måste finnas grå dagar för att de ljusa ska uppskattas och avnjutas på bästa sätt.