Summa sidvisningar

söndag 17 april 2016

Pinchos och pioner som doftar


Pinchos app. Lägg detta på minnet och ladda ner den till smarta telefoner.

Äntligen har Pinchos landat i staden. Inte för att jag längtat eller väntat eller ens vetat vad Pinchos döljer bakom de stora fönstren. Jag har dock sett skylten varje gång jag sedan i februari månad kört på Kungsgatan för att mitt emot skylten svänga av till vänster och stanna utanför stortvillingarnas dagis.
Efter gårdagen vet jag bättre.

Det var småtvillingarna och deras storasysters föräldrars bröllopsdag. Det valde de att fira tillsammans med maken och mig. Hos Pinchos. Där det krävs en app vilken nu ligger i min smarta telefon.
Via appen bokas det bord varpå en meny med drycker, mat och efterrätter rullar fram.  Bara att välja och vraka, klicka på önskad förtäring som sedan landar hos kocken. Ett svarsmeddelande dyker upp och gästen går och hämtar sin mat.
Vi beställde till att börja med 26 maträtter. Det verkade vara lite övermäktigt för kökspersonalen ty det dröjde nästan en timma innan allt tillretts. Under tiden knaprade vi popcorn. Jag drack Cava. Ett helt glas som svärsonen knappat fram till mig. Det var trots allt bröllopsdag. Maken fick ett gott öl medan bröllopsdagsfirarna drack vatten och barnen lite olika drycker lämpade för småttingar.

Andäktigt åt vi ur skålar och skrapade faten renat. Klickade på appen och med ens kom ett svarsmeddelande. Mera mat. Och efterrätt. Creme Brulee, marängsviss, pannacotta, sorbet...
Vi åt och njöt. Maten var superb. Idag kan jag ångra att jag inte åt mer.
En riktigt festlig bröllopsdag var det och vi kände oss hedrade att få vara med och fira högtidsdagen. Fem år har de varit gifta, småtvillingarna och deras storasysters föräldrar. Verkligen värt att fira.

Idag är en helt vanlig söndag. Festen ligger bakom oss och regnet öser ner mellan varven.
Sonen och svärsonen har varit här under förmiddagen och kört skottkärror. Maken har varit mottagare och skött krattan. Nu återstår bara grässådden. Vi tänker köpa pioner. Doftpioner. Det kommer att bli fint.
Tryggt nedbäddad under det som ska bli vår nya gräsmatta ligger avloppssystemet. Gömt men inte glömt. Ett avloppssystem måste övervakas och vårdas. Även om det växer pioner på toppen.