Summa sidvisningar

fredag 15 april 2016

Förfalskad konst och en kärlekstörstande tjädertupp


Var med sonen under förmiddagen och jobbade. Rensa, kratta, skyffla, klippa och kasta på komposten.
När mamma till Kullerstad trädgårdsservice är med blir det fikakorg. Blåbärsmuffins, nybakade från igår, hett vatten i termos som blandas med tillbehör till valfri dryck.
På väg till trädgårdsjobbet stod en polisbil och tryckte bland vegetationen. Smygande och spanande. Rullade ut efter oss, höll avstånd och det kändes som om vi medverkade i en deckare. Hade jag haft en pistol skulle jag ha laddat och osäkrat. I den händelse att.
Vita skåpbilar är misstänkta objekt, det har jag hört talas om ty det varnas i sociala medier. Dyker en vit skåpbil upp måste allmänheten vara på sin vakt. Helst ringa polisen utan betänkligheter.
Sonens vita skåpbil innehåller inget annat än jordfräs, gräsklippare, gödselspridare, diverse handredskap, gödning och lövkorgar. Men det kan inte lagens väktare veta något om.

Jag tänkte, blir vi stoppade ska jag bjuda uniformerna på muffins och en kopp rykande hett te. För att visa att vi är rekorderligt folk och inga banditer som vill fylla den vita skåpbilen med stöldgods.

Luckan mellan oss ökade, poliserna vek av åt ett annat håll och den vita skåpbilen körde mot egen destination. Deckarfrossan lade sig och jag blev den helt vanliga Carina med mitt dagliga leverne.

Skurkar och banditer finns det gott om. Jag orkar inte längre hänga med i det dystra flödet. Inte i politiken heller eller flyktingmotstånd,diskriminering, tiggare från Rumänien och terrorister. Jag gör helt enkelt en paus från allt. Blundar och njuter av våren och stillheten i mitt liv. Sköter mitt eget och betalar mina räkningar i god tid före förfallodatum. Kokar kalops och gräddar mannagrynspudding.

Om jag inte beger mig till Bukowskis värderingsavdelning och gör reportage vill säga. Bord klädda med mjuka filtar där förhoppningsfulla människor dukar upp sina arvegods eller loppisfynd. Tavlor, smycket och märkliga glasskulpturer.
Värderingsmännen tittar på nära håll med lupp. Meddelar att tavlan är förfalskad men fin ändå. Så klart. Händiga tavelkluddare och modern teknik främjar förfalskningar.
En herre kom med en tavla föreställande en kärlekstörstande tjädertupp. Rysk konstnär som ramat in med guld. Tavlan omsorgsfullt insvept i ett vitt lakan. Dyrgripar måste hanteras varsamt.
Passade till utedasset. Inget att hänga i de fina salongerna. Tyvärr.

Jag har min egen konst som har högt affektionsvärde. Oersättligt trots avsaknaden av guldram. Konst som specialisterna på Bukowskis inte begriper sig på.

Helgen står för dörren. Vi ska förlusta oss på diverse olika sätt. Äta och dricka, umgås och pussas extra mycket. Livets nödtorft, det måste vi värna om ty då går det oss väl.