Summa sidvisningar

måndag 28 mars 2016

Podcast och tiden som ligger bakom


Det sista av påskmaten är uppäten. Renslickade skålar och tomma karotter. Denna dag är en vilodag efter golgatavandring, korsfästelse, död, begravning och uppståndelse.
Jag börjar snegla på veckans kommande dagar. Planerar in jobb, dagischaufför och övernattande barnbarn.
Maken sneglar på vår trädgård som nu ska återställas till sitt ursprungliga skick efter avloppsgrävningen. Jord ska beställas, schaktas ut och det ska planeras. Gräsfrö och bevattning. Inköp av prydnadsbuskar och perenna blomster.

Vi måste ta vara på våren, sa vi till varandra mellan tuggorna av uppvärmd Janssons frestelse och knäckebröd med ost.
Månaderna går så fort. Vi är helt överens. Tiden springer ifrån oss. Bäst att värna om dagarna, de kommer aldrig åter.

Dagbok har jag skrivit sedan barnsben. Vissa av texterna har varit långa och välfyllda av upplevelser, känslor och väderlek. Andra texter är endast enkla noteringar, men ack så värdefulla.
För en tid sedan satt vi och bläddrade i en av böckerna som är en tidlös årsbok. Där står allt skrivet om de viktigaste händelser och beslut vi tagit genom åren.
Jag fortsätter att skriva i den tidlösa boken. Minikorta meningar med tillhörande datum och årtal. Det som verkar enkelt och vardagligt för andra är viktigt för oss. Privata minnen kommer en gång att betyda läkedom.

Så började jag blogga. Lämna ut mina tankar omkring smått och stort till den som vill, har lust och ork att läsa. Att blogga är berikande på många sätt och vis. Det skapar träning i skrivandet och jag vet att det roar en och annan läsare. Dessutom är det mina egna ord som ingen kan ta ifrån mig. De är endast jag som är den rättmätiga ägaren till det skrivna. Jag tänker hålla på till den dag jag tröttnar, då slutar jag och återgår med största säkerhet till handskrivna dagböcker.

Idag har jag fått uppleva en annan form av, låt mig kalla det, blogg. Som inbjuden gäst till På sängkanten, Mikaela och hennes kompis Henriks skötebarn tillika podcast, har jag med hörlurar och mikrofon fått ge ett referat på min egen spaning. För mig en avancerad teknik med oräkneligt antal sladdar som skulle kopplas ihop med varandra innan det hela kunde dra igång och det vi sa spelades in. Är spänd på det färdiga resultatet.

Det ena avlöser det andra. Jag hoppar på och hänger med. Mina gamla dagböcker står uppställd i bokhyllan. Dagboksskriverierna med kulspetspenna ligger i träda.

Nu blommar våra rabatter. Denna tid ska vi ta vara på. Så har vi bestämt. Nya vilstolar för utomhusbruk ska inhandlas. Min stickade vårtröja är nästan helt klar. Fattas bara en ärm. den kommer att bli klar under veckan. Det finns annat att fördjupa sig i än internet.