Summa sidvisningar

fredag 5 februari 2016

Släckta stjärnor och generationsskifte


Det är många som har det hett om öronen just nu. Inte minst Hillary Clinton som enträget kämpar sig mot toppen för att bli ledaren i maktens korridor.
Motståndaren är bland annat Bernie Sanders, en äldre gentleman som kallar sig socialdemokrat. Vinner han inte kan han med ålderns rätt bli påve istället. Vatikanen vill ha en papa som snart närmar sig slutklämmen på livet som aposteln Petrus efterträdare.

Anna Book är en annan stackare, mest en känd profil inom nöjesbranschen. Innan ens hela folkets fest har startat börjar bråken. Det blir ingen Himmel för två för Anna. Nu är hon ensam och ledsen med en värkande själ. Förkrossad och otröstlig. Kan tro det. Trots att maken Roberto har gjort ett tappert försök att sätta skrämselhicka på de som bestämmer är beslutet enhälligt taget. Anna Bokk är diskvalificerad och får inte vara en i gänget.

Julian Assange ställer krav på svensk åklagare. Han vägrar resa till Sverige på förhör. Blir han utvisad till USA kan han ställa upp på nästa presidentval. Fler presidenter före honom släpar runt på skumma bagage så han kan nog platsa bland kandidaterna. Ersätta galningen Donald Trump, till exempel.

Själva lever vi ett stillsamt liv, fjärran från glamour och massmedial uppmärksamhet. Känns helt i sin ordning att vara en helt vanlig människa utan att behöva ha världens blickar riktade mot vårt håll.
Tänker inte ens titta på Melodifestivalen.

Det som bryr min hjärna för tillfället är mirakeldoktorn Paolo Macchiarini leverne. Han är inte bara en katastrofkirurg, han är även sol- och vårare. Fru och barn till trots.
En amerikans reporter föll för hans charm och doktorn lovade hennes bultande hjärta guld och gröna skogar. Samt äktenskap. Självaste påven skulle förrätta vigselceremonin. Kläder syddes upp och inbjudningskort i äkta kalvskinn producerades.
Inget blev som tänkt, varken med det ena eller det andra. Påven var bortrest till ett annan land och visste inget om något. Inte heller Macchiarinis fru.
Läkarens patienter dog och tog med sig sina obrukbara plaststrupar i graven och den tilltänkta bruden fick hjärtat krossad.
Säkert är att kirurgens fru är rosenrasande så nu står han där utan fru, älskarinna och jobb.
Rektorn på Karolinska Institutet får väl sparken han också vad det lider.

Följer med spänning den rafflande upplösningen. Fram till dess sitter rektorn kvar på sin stol under tiden ärendet granskas. Den enda som är säker på sin sak är Lars Leijonborg i egenskap av KI styrelseordförande. Vad han är säker på är dock ganska så osäkert för jag tycker inte att det framgår i sin helhet. Eller också så övergår det mitt förstånd. Kan mycket väl vara så.

Vi lever i en mycket spännande värld av våld, krig, intriger, näthat och främlingsfientlighet. Blir något för nästa generation att ta tag i. Stackars alla dessa små som en gång blir vuxna och ska reda ut det som företrädarna ställt till med.