Summa sidvisningar

tisdag 1 september 2015

Nio nötter och leopardmönster


Köpte mig en veckotidning. Perfekt att ha med på resan då och resan som kommer. Extra bilaga med korsord lockade så jag slog till utan någon längre betänketid.

Började bläddra och ut ramlade erbjudanden med guldkant. Prenumerera och du får välja en vara utan kostnad utöver prenumerationsavgiften. Flera blad singlade ner över bordskivan. Gods och gårdar, Antikviteter och erbjudande om en tidning som främjar hälsan.
Jag knycklade ihop lockerbjudandena och kastade allt i högen som ska till återvinningen. Någon nytta med det jag inte begärt att få blev det i alla fall.

I veckotidningen med den extra korsordsbilagan står att läsa om en kvinna som råkat ut för en olycka. Hon kravlade sig så småningom upp ur sitt elände och livet blev plötsligt mycket bättre än det tidigare varit. Som det brukar bli. Katastrofer får människan att vakna upp och ändra sitt liv och leverne. Synd bara att det måste hända något drastiskt innan mänskligheten vaknar till sans och besinning.

Nio sorters nötter, om de fyller en näve, om dagen förlänger livet då de tuggas och sväljs. Hemmafixaren kan sticka läckra halsband och göra om kasserade burkar till vackra och brukbara föremål. En kvinna har grävt upp sina rötter medan en annan kvinna blivit av med sina sväljproblem så nu kan hon vistas ute bland allmänheten. Äntligen, efter alla plågsamma år.
Modesidor där jag uppmanas att klä mig i fräsig leopardtop och en glittrig kofta som ger bling i baren. Om jag först hänger av mig den klassiska kamelhårskappan.

Och Detoxkuren BioDrain för en snabb nystart. En avbildad tjock tant har pillrat i sig en kur på 180 tabletter och blivit kvitt sin slappa hud. Genom invändig rening. Smal som en speta och med utrensade slaggprodukter är hon numera lycklig, fri och behöver inte bekymra sig över mörka ringar under ögonen. Den ultimata känslan, när fettet runnit ut och levern som står i centrum inte längre behöver jobba för högtryck, är mycket avstressande utlovas det på slutet av annonssidan.

Ungefär i mittuppslaget finns recept på små söta kakor. Uppdukade som avslutning till den fyllda filén med gräddig sås och pom duchess.  Hela det uppslaget måste vara BioDrains fiende nummer ett. Ändå samsas de i samma magasin.

Jag vet inte riktigt vad jag ska ta till mig av all upplysning jag fått genom att köpa en tidning med extra korsordsbilaga. Kanske dras jag åt receptens håll. Även om släktforskning verkar lockande.
Att jag skulle vara en tjock tant med slaggprodukter vill jag sätta dementistämpel på. Att livet skulle bli bättre på något sätt om jag nästan kör ihjäl mig för att sedan hamna i rullstol betvivlar jag starkt. Inte heller är jag någon bra hemmafixare eller känner att jag har svårigheter med att svälja. Om jag inte äter hasselnötter vill säga. För då kliar och sticks det i munnen och halsen tycks verka bli svullen.

Däremot kan jag baka goda bakverk när jag behagar. Dock tänker jag icke klä mig i leopard. Får jag sådana dragningar har maken och barnen lovat dyrt och heligt att hejda mig. I det kan jag vila tryggt, lösa korsord och knapra på de söta kakorna.