Summa sidvisningar

torsdag 27 augusti 2015

Argentinska fötter och en spolspak


I morse tittade jag på två par argentinska fötter. De såg ut som vilka fötter som helst. Fötternas ägare såg jag dock inte mycket av ty de låg inlindade under filtar. Helt ovetande om att att jag stod och studerade deras trampdynor med tillhörande tår. Måste tillstå att fötterna luktade inte lika illa som fötternas skor vilka var placerade strax innanför ytterdörren.

Småtvillingarna och deras storasysters föräldrar upplåter sitt hem till det resande folket. Couchsurfing eller warmshowers, vet inte riktigt vilken sort det var som låg nere i källaren. Hur som helst så innebär det att de som vill se sig om i världen kan nyttja, helt utan kostnad, någon soffa eller utlagd madrass till att sova på och under sömnen insupa ny energi för att resa vidare. Är det dessutom en warmshoware så får duschen användas för att resdamm och andra partiklar som kan följa med en resenär ska sköljas av och försvinna ner i avloppsbrunnen. Jag tror nog att även en couchsurfare får raka skiten av sig innan avresan.
Ett trevligt sätta att skaffa nya kontakter världen över är det minsann.

Det var alltså ett par couchsurfing eller warmshowerfötter från Argentina som jag fick möjlighet att ta mig en titt på. Huvudsyftet var egentligen att titta på de nyanlända råttorna samt veckostäda huset, en uppgift som jag tagit på mig att utföra. Hårt yrkesarbetande mammor och pappor bör få städhjälp så de kan ägna sig åt annat då ledigheten infaller.  Nu finns tid till för mig att vara familjen behjälplig och jag vet att de tycker jag är ett guldkorn som förgyller deras tillvaro utan deras inblandning av dammsugare och skurhink.

Maken har på eget bevåg åtagit sig en annan uppgift. Nämligen att borra sig igenom grunden till vårt hus. Han och stortvillingpojken for till staden i morse och hämtade hem en sorts slagborrmaskin. De passade även på att studera lite traktorer. Gröna, blå och röda. John Deer, New Holland och Case tror jag att det var. Eller om det eventuellt var en Massey Ferguson.

Anledningen till att maken gör åverkan på vårt hus är att det stundar vattenklosett. Själva toaletten hämtades hem samtidigt som råttorna och den står nu i all sin prakt i vårt gästhus. Bruksanvisning medföljer och ligger i sitt plastfodral under locket till den skinande vita toalettskålen.
Turerna kring det kommunala indragandet av vatten och avlopp har varit lång och segsliten. Tillstånd avlöser tillstånd och arbetet stoppas upp för att det fattas något tillstånd. Vår förenings styrelse har i alla fall kommit så långt att vi har byggmöten med grävmaskinisten som ska gräva områdets avlopp. Han har dock inte kommit så långt för ett tidigare tillstånd har löpt ut och det nya tillståndet fastnade någon stans bland de övriga kommunala handlingarna på grund av semester. Semesterfirarna har nu klivit i den kommunala kostymen och tillståndet är klart. Nu fattas det bara ett enda tillstånd från Miljökontoret. Sen är det bara att gräva.

Medan maken tillsammans med de övriga fastighetsägarna i området väntar på nästa drag passar han på att forcera vår husgrund där avloppsröret ska in. Det hela känns som en enda evighetslång väntan trots att vi har ett datum när allt ska vara klart. Kan tyckas som en enkel sak att ordna kommunalt vatten och avlopp men den som tror det bedrar sig rejält. Många instanser är inblandade och många blanketter ska fyllas i.

Nu ser vi i alla fall ljuset genom avloppsröret. Till julen, om inte förr, kan vi alla dra i våra spolspakar och låta toaletterna brusa i kapp med julmustens skummande.

Förhoppningsvis. Om inte någon nitisk kommunaltjänsteman kräver in en ansökan om att få spolspaka. Jag känner en viss oro.