Summa sidvisningar

fredag 31 juli 2015

En lös skruv och privata ägodelar


Lejonet Cecil är död och tandläkare Walter Palmer har hamnat i ett rejält blåsväder. Inte bara bland hans patienter som flyr tandläkarstolen utan hela världen rasar mot detta illdåd.  140 000 namnunderskrifter med protester och krav har stoppats i Vita Husets brevlåda gällande Palmers öde och nu har självaste Obama lovat att gå igenom den långa listan. Det blir ett styvt arbete för presidenten ty är listan över 100 000 namn lång ska ett offentligt svar komma från Vita huset.

Tandläkaren bör hudflängas, långsamt. Dödas och styckas. Så hatad är han för att han fällt det älskade djuret. Myndigheterna rekommenderar Palmer att hålla sig gömd tills dess att rättsliga åtgärder tar vid. Kanske sitter han gömd i sin håla och funderar över sitt brott, förhoppningsvis tänker han på det han ställt till med. Försvunnen från jordens yta är han i vilket fall som helst.

I natt har en palestinsk bebis dödats i en brand. Mordbrand. En terrorattack där militanta israeliska bosättare tros ligga bakom.
Inga namnunderskrifter har gjorts där kraven består i att denna galenskap omedelbart ska upphöra. Men vad är en liten palestinsk bebis död mot lejonet Cecils? Inte mycket att pryda löpsedlarna med.

Tänkte jag och gick ut för att starta gräsklipparen. Pluggade i lurarna till min ipod för att under arbetets gång lyssna på Sanna Lundell och hennes sommarprat.
Då fick jag reda på att jag har en skruv lös. För att jag inte är feminist utan endast en female. Under hela programmet ondgjorde sig Sanna över det patriarkat hon fötts in i. Om män som trycker ner det de anser vara deras ägodel, det vill säga den kvinna han älskar och som antagligen älskar honom tillbaka.
Hon malde på. Berättade att hon inte gillade så värst det kön hon förärats med. Det kvinnliga.

Jag suckade och klippte vidare våra gräsmattor. Det kan inte vara lätt att vara man. Född till att vara rakt igenom ond.
Lite risktagande säger jag nu och här att jag gillar män. Faktiskt bättre än kvinnor. De är många gånger inte lika komplicerade som oss kvinnor. Förlåt alla feminister!
Fast jag borde egentligen sälla mig till manshatarna för jag vet att män är kapabla till att utöva våld och övergrepp. En gång i tiden var det vardag även för mig. Men jag vet att det faktiskt finns godhjärtade, mjuka och omtänksamma män. Som vill väl. Jag har en sådan man vid min sida och har haft i snart 40 år. Kanske har han ett stänk av feminism i sig eftersom hans åsikt är att männen är makthavarna som hörs, syns och fattar de stora globala besluten. Att ondskan finns oavsett kön men att det är svårt att vara ond i det underläge en kvinna oftast befinner sig i. Är det kanske det feministerna kämpar för. Att vi kvinnor ska ha rätt att vara lika onda som männen? Vad vet jag? Jag har ju en skruv lös så jag är inget att räkna med i frågan.

Men kvinnan är utrustad med ett eget vapen. Hon har alltid rätten till att föröva barnens självklarhet till att ha en pappa. Om kvinnan bestämmer att så ska det vara blir det också så. Inga lagar hjälper barnen för pappan som är en man har inte den skrivna lagen om barnens rätt till båda föräldrar på sin och barnens sida. Kvinnan lägger beslag på barnen som sina privata ägodelar i ett försöka att trycka ner mannen så långt det går att trycka ner.
"Barnens bästa", skriker tanterna på socialkontoret och låter mödrarna regla dörren på insidan så inte papporna ska kunna ta sig in. De män som kvinnorna valt ut för att låta plantera sin säd i den mörka livskammaren blir onda män och fråntas föräldraskapet på obestämd tid. Eller för alltid.

Till vissa delar håller jag med Sanna Lundell. Men jag håller inte med om allt. Det finns skitstövlar och det finns skitstövlar. Både med snippa och snopp. Han, hon eller hen.

Två timmar tog det att klippa våra gräsmattor. TVÅ TIMMAR! Det brukar vara makens syssla, vanligtvis. Medan jag står i köket och lagar mat. Eller stryker kläder. Eller bara sitter nedsjunken i en bok. Vi fördelar våra han, hon och hen-sysslor på ett bra sätt i vårt hushåll. Så har vi alltid gjort. Fast maken är bättre på att skruva isär och skruva ihop diskmaskinen eller andra tekniska maskiner om de skulle gå sönder. Även om jag med min verkstadsmekaniska utbildning vet hur en mejsel, rörtång, skiftnyckel eller borrmaskin fungerar.