Summa sidvisningar

lördag 27 juni 2015

Wildfire och nercabbat


Som självvald pensionär har jag blivit en nattuggla och på morgonen långsovare. Tidigare har det varit tvärt om men nu har min livsföring fått ändrade vanor.

Vilket förbryllar ledarhunden som under helgen är lånehunden då hans matte med familj är i Uddevalla och festar runt på bröllop.
Klockan sex i morse ansåg hunden att det var dags för frukost och rastning, hans vana trogen från sitt normala hemförhållande. Där får småtvillingarna och deras storasyster fart på föräldrarna i arla morgonstund med den påföljd att även hunden har tidiga morgonvanor.
När jag iförd morgonrock och makens promenadskor, som var smidigast att sticka fötterna i, bajs- och kisspromenerade med hunden vid min sida bort mot skogsbrynen kände jag en tacksamhet över att inte vara hundägare. Alla morgonpromenader sker inte i en sådan ljuvlig morgon som dagens.
Vädret är strålande och i skrivandets stund tror jag på sommaren.

I Tunisien har det skett vansinnesdåd. Som på många andra platser i vår värld. Enda skillnaden är att nu är svenska turister livrädda. Kan jag förstå. Ty för svenska turister ska lugn och ro råda. Flygplan står i beredskap att forsla hem turisterna. Till tryggheten. Det är då en evinnerlig tur att det går att sätta människor i säkerhet. Med bekvämlig komfort och eventuellt en kopp kaffe och sandwich. Kostar visserligen en slant, men det kan vara värt den utgiften.
Inga rapporter har inkommit att någon svensk turist blivit dödad eller skadad. Vi kan andas ut.

En annan glädjande nyhet denna vackra dag då slutet av månaden närmar sig är att äntligen har Kolmårdens djurpark fått godkännande från mark- och miljödomstolen att det inte behövs någon detaljplan för att få bygga en nya attraktionen Wildfire. Norrköpings kommun har tidigare gett sin godkännande med påskrifter om bygglov. På grund av grannar och närboende till djurparken lämnat in en överklagan stoppades hela projektet och har under lång tid stötts och blötts i tjänstemännens mortlar.
Berg- och dalbana blir det då till slut och jag ser hoppfullt på situationen. Nu kanske Norrköpings kommun ger även oss bygglov till vårt inglasade uterum på 12 kvadratmeter. Tidigare har Norrköpings kommun avdelning bygglov ansett att vi klarar oss utmärkt bra utan något inglasat uterum även om inga grannar inkommit med sitt veto.

På Bråvalla fortgår konserterna i oförminskad styrka. Vi kan höra de taktfasta tonerna när de förs över Glans vatten och landar på baksidan av vårt hus. Svagt men ändå hörbart. På festivalområdet råder glädje och förtvivlan. Som alla andra år och som på alla andra större festivaler. Förra året slog dessutom blixten ner mitt i folkhopen med förödande konsekvenser men i år finns ingen varm luft som möter den kalla så risken är minimal för åskoväder.

Idag tar vi oss en tur till grannkommunen. Där råder det rockabillystämning i Bruksparken med cruiser bilutställning. Amerikanska bilar. En sådan som vi är sugna på att köpa oss, maken och jag. En vacker dag kanske vi slår till och kommer glidande i Blacka. Nercabbat. Det vore grejer det!