Summa sidvisningar

tisdag 5 maj 2015

Explosion och oroslista


I morse blev det till att kliva upp i ottan. Min dagliga morgonrutin är annars att ligga kvar i sängvärmen medan maken donar med frukosten. Vi har den överenskommelsen. Han lagar frukost och jag bäddar sängen. Efter frukosten. Rätt ofta spricker den överenskommelsen och slutar med att maken fixar frukost, jag ligger i sängen, vi äter frukost och maken bäddar sängen. Efter frukosten.
Har funderat varför det oftast blir så men har inte kommit på någon bra förklaring.

I alla fall. I morse blev den vanliga proceduren ruckad en smula för vi skulle båda iväg på olika uppdrag. Jag som dagistransportör åt stortvillingarna och maken transportör av ett lass grus.
Så dagstidningen fick avnjutas när allt var avklarat.
Avnjutas är kanske en överdrift. Jag blir modstulen varje gång jag läser om vad nytt som rullat genom tryckpressarna medan jag låg och sov.
SD-politiker går på krogen utrustad med en kniv som kan skicka en oxe till himmelska höjder.
Folk brinner upp i sina lägenheter, dör i jordskalv och barnamördare får permis för att gå på konditori. Kronprinsessan och den snart nyingifta i den kungliga släkten har visst nån gemensam tråd som handlar om kärlek. Bemödade mig inte att ta reda på vad saken gällde.

En nyhetsartikel fick mig dock att få mina nerver i dallring. En bil har exploderat vid en biogastapp i Linköping. Måtte det nu inte vara svärsonen som flugit i luften!
Vid närmare granskning och eftertanke så kunde jag konstatera att bilmärket inte var samma, inte heller färgen och eftersom telefonen varit tyst från både ringsignal och sms så var det någon annan krake som fått denna minst sagt obehagliga överraskning på morgonkvisten. Helskinnad men med en bil som behöver uppsöka verkstad. Om den ens går att reparera. Tveksamt.

Nu kan jag dock skriva ner ytterligare ett orosmoment på min oroslista över barn och barnbarn. Att det blir pöttebös av folk och fä när de ska tanka gas i sin bil. Måste ta ett snack med svärsonen. Att han är försiktigt när han gasar!! Han är dock en cool typ som sällan gör sig några större bekymmer. Och när aktsamhet i trafik kommer på tal när de ska ut och åka hävdar han med bestämdhet att det är jag och inte han som inte håller hastighetsbegränsningarna ute på vägarna.

Hörde för övrigt att svärsonen och vår dotter talade om framtidsplanerna gällande gasbil eller inte gasbil. Elbil var det visst de sa. Ett mycket bra förslag känns det som in dagsläget. Bekanta till oss har en elbil och i bagaget ligger elsladden som de sätter i väggen. Under nattens timmar tankas bilen i lugn och ro och inget farligt kan inträffa. Om det inte blir kortslutning vill säga. Det kanske kan komma in fukt i det elektriska? Då tar huset och bilen eld. Har de brandvarnare? Måste fråga svärsonen om detta innan de köper sig en elbil.

Elbil och brandvarnare. Fram med pennan och skriv ner. Min oroslista är oroväckande lång.
Allt som inte får hända kan faktiskt hända ändå...