Summa sidvisningar

söndag 3 maj 2015

Påven på tråden och derby i Norrköping


Söndag. En av veckans favoritdagar. Det är en dag då lugnet infinner sig och dagen före måndag som är den andra favoritdagen. En ny vecka framför med förväntningar om vad som komma skall. För något händer det alltid. Vissa händelser glädjefyllda medan andra kanske ter sig mindre bra. Tandläkarbesök är en mindre bra om än en nödvändig händelse. Jag ska dock inte till tandläkaren för än i september så det är helt onödigt att fundera på det så långt i förväg.

Jag gick och pysslade lite under förmiddagen när telefonen ringde.
-Caio! Il mino nome Papa. Come stai?
En galning eller en felringare, tänkte jag och lade på luren. Ny telefonsignal och samma mening upprepade sig.
Tredje gången det ringde fräste jag ifrån. Sen gick det upp för mig att det var påven från Rom som bara ville förhöra sig om mitt hälsotillstånd.

Så klart att påven från Rom inte ringer till mig!!!! Det var bara ett hittepå!

Jag är inte hans vän, varken privat eller på Facebook. Inte heller är jag katolik och har inga planer på att konvertera. Sant är dock att påven ringer jorden runt till sina katolska vänner och eventuella ovänner och frågar om de mår bra. Franco Rabuffi fick ett sådant celebert telefonsamtal från mannen med korsstaven. Franco gjorde som jag skulle ha gjort. Slängde på luren men påven är en man som inte ger sig så lätt. Till sist fick de kontakt på linjen och Franco blev generad. Bad ödmjukast om ursäkt för sitt buffliga beteende. Påven som är mild och god sa att Franco var förlåten och bjöd hem honom och frun till sig där de båda skulle få en kram. Fint gjort tycker jag. Att ringa en främmande medlem i katolska kyrkan bara för att fråga om allt är bra och sedan bjuda in till kramkalas.

Allt om påvens telefonsamtal går att läsa i dagspressen där en, som alltid, blandad kompott gäller.
I morgon får vi läsa om derbyt i Norrköping. Vi får läsa om vad som gick bra. Eller om vad som KUNDE ha gått bra. Spelet pågår för fullt. IFK Norrköping mot Åtvidabergs FF. Spännande värre för de som gillar sånt.

Nån som gillade fotboll var min pappa. Sällan missade han hemmamatcherna då Degerfors IF äntrade planen. På den tiden det begav sig, när Degerfors IF var riktigt stora och vann varenda match, skulle de spela borta mot IFK Norrköping. Det avgick buss med supportrar från torget i Degerfors och pappa bokade buss- och matchbiljett. Morgonpigga Degerforsanhängare klev ombord och stämningen låg på topp kan jag gissa.
Resan mellan Degerfors och Norrköping tar endast ett par timmar men på de timmarna hinner blåsan fyllas på och behöver tappas ur. Där vid dikesrenen upptäckte pappa det mest fasansfulla! I sin iver över att följa sitt hemmalag på bortamatch hade han glömt att skifta från pyjamasbyxor till långbyxor.
Några lånebyxor fanns inte att uppbringa så det blev till att stå på läktaren i Norrköping och skrika sig hes i en halv nattdräkt.

Så gör en hängiven supporter. Åker med hemmalaget på bortamatch i pyjamasbrallor!

Heja IFK Norrköping! Spöa Åtvid rejält. Inget är omöjligt om det finns god laganda och taggade supportrar!