Summa sidvisningar

onsdag 22 april 2015

Brutet lårben och en skål på ryggen


Agneta Sjödin har brutit lårbenet. Blek och ynklig tog hon en selfie strax innan hon rullades in till operationsbordet. Hennes vänner är utom sig av sorg, ja vissa av dem känner sig lika brutna som det avbrutna lårbenet. Aftonbladet hängde på. Beskrev i detalj om den fasansfulla olyckan. Vi lider med Agneta som skickar kärleksfulla hälsningar till publiken som skickar kärlek i massor tillbaka.

En man i vår by ramlade ner från ett flak och bröt även han lårbenet. Ungefär samtidigt som Sjödin. Precis nu när han ska flytta in till staden och huset måste tömmas. Blek och ynklig ligger han på Vrinnevisjukhuset. Någon selfie har jag dock ej sett till men jag anar hans bleka nuna och ledsna uppsyn. Ingen tidningsreporter har besökt den gamle mannen och hur hans vänner reagerar vet jag inget om.
Olika faller ödets lotter då det gäller det mediala. Smärtan är nog likartad i alla fall misstänker jag.

Idag har vi blandat rosmarin, mynta och citronmeliss med barnbarn. Mixen blev mycket lyckad och örtagården har fått sig en rejäl ansiktslyftning. Stortvillingarna hjälpte till med kratta och spade.
Daggmask, tusenfotingar och en snigel med skål på ryggen blev dagens fångst. Vattenmelon och blod på pekfingret. Åktur i skottkärran och skorpsmulor under tröjan.

Glada barn i vårsolen. Ovetande vad som händer runt omkring dem. Sorglöst grävande i mullen som är uppblandad med kodynga. Sorgkanter under naglarna som måste rensas då söndagen är till ända. Kvällen innan den nya veckan gör sitt inträde. Så rullar det på nu och så kommer det att rulla på framöver. Om inte framtiden och de som bestämmer vill något annat.

Småfåglarna har hittat hem till sina holkar och i vår insektsholk är det full aktivitet. Jag har hängt undan våra vinterjackor efter att jag gick förbi grannens trädgård. Där gick herrn i huset iförd endast kortbyxor och foppatofflor. Jag drog ner blixtlåset på min tjocka tröja när jag hälsade på honom och hans fru. Det ska bli snö till helgen sägs det så vinterjackorna är strategiskt placerade i den händelse vi behöver dra på oss dem igen.

I kväll vet jag inte om jag törs sätta på tv-nyheterna. Kanske har fler barn drunknat i havet då de ska flyttas till en säkrare plats långt hemifrån där krig och katastrofer härjar. EU reagerar inte och borgmästaren i Palermo får göra så gott han kan mitt i denna katastrof.

Hoppas att Agneta Sjödins skada läker fort och att hennes vackra ansikte får friskhetens rosor på kinderna. Och att stortvillingarna sover gott och tryggt i sina sängar efter dagens äventyr när de fått kvällsmat, blivit omstoppade och hört sina godnattsagor. De har det tryggt där borta i det röda huset där det planeras en sandlåda till dem ute i den stora trädgården. Än så länge vet de inget om världens ondska, våra fina barnbarn.