Summa sidvisningar

onsdag 3 december 2014

En ensam bellis och kung Zlatan



Det har varit under nollstrecket några mornar nu. "Den är här nu vintern" har vi sagt till varandra. Rimfrost på grenarna och vitglittrande gräsmattor.

I morse var det åter plusgrader, bra tyckte jag som varit transportör av stortvillingarna in till deras dagis. Ingen kall bil åt små barn.

När jag kom tillbaka hem upptäckte jag en ensam bellis i gräsmattan. Envist hade den pressat sig upp ur jorden och en aning slokande såg den förfärligt ensam och tragisk ut. Behöver den egentligen inte göra eftersom kaprifolen också blommar efter husväggen.

December månad. En märklig månad i många avseenden. Inte enbart för att den är grön och mild när den borde vara kall och vit. Men det är i december allt händer. Mycket i negativ riktning. Före jul, då blir folk arbetslösa, företag varslar, lägger ner eller omorganiserar. Varför just i december undrar jag?! Det kanske inte är så, det sker mest hela tiden något eländigt men denna julmånad ska ju vara en trevlig månad och då kanske det blir mer påtagligt när något dramatiskt händer.

Och dramatiskt är det just nu. Värre än värst. Hela Sverige är i gungning. De enda som är nöjda är antagligen Sverigedemokraterna och deras väljare. Missnöjespartiet har dragit med sig hela befolkningen i missnöjet. Dock utan förvåning. Vad hade vi väntat oss?

Drottning Silvia har dessutom ont i magen. Hon får skicka sin gubbe på de inbokade franska aktiviteterna. Kanske kan hon deltaga i kvällens middag. Rostat bröd och te är lämplig föda att försöka sig på att peta i sig lite av. Hoppas bara hon inte smittat kung Zlatan! Han som gett vår drottning ett hedervärt uppdrag. Att ta hand om Sverige tills dess han återvänt hem från Paris. Drottningen kiknade av skratt medan hennes man drog lite på smilbanden och var mest intresserad av den franska fotbollsarenans storlek. Vi har ju så olika värderingar om saker och dess betydelser här i livet, vi människor.

Han har helt rätt den där Zlatan, någon måste verkligen ta hand om Sverige. Om det är han själv eller vår drottning som ska göra det är den stora frågan.....