Summa sidvisningar

fredag 21 november 2014

Pärlplatta och en låst dörr


Fredagskväll. Lugnet lägrar sig över vårt lilla hus och jag ser fram mot att rota ner mig i soffan och slötitta på televisionsapparaten.

Veckan har varit hektisk. Tidiga mornar där jag slevat runt i kastrullen med havregrynsgröt. Vi har varit mor-och farföräldrar på heltid. Sånt tar på krafterna. När vi själva var småbarnsföräldrar ligger långt tillbaka i tiden. Jag funderar om det var samma tempo då som nu. Antagligen. Har bara glömt bort det helt enkelt.

Varje dag den här veckan har vi hämtat och lämnat på dagis. Lämnat en unge och hämtat en ny.
Småtvillingarna och deras storasysters mamma är på kurs i Stockholm. För att underlätta för pappan, speciellt om morgonen, har vi varit behjälpliga. På söndag kommer mamman hem och ordningen är återställd.

 När vi i går lämnade en småtvilling på dagis kom en stortvilling istället. Hon har hosta och fick stanna hos oss medan hennes bror åkte till dagis.  Först var jag mormor, sen blev jag farmor för att på eftermiddagen bli mormor igen.

I morse lämnade vi småtvillingarnas storasyster och hon i sin tur blev utbytt mot båda stortvillingarna.

Pärlplatta och teckning föreställande en häst, en sjörövarflagga och en geting. Present från den största ur kullen.Tillverkat på dagis.

Vattenfärg och memoryspel. Det går att fuska i memory. Det har en stortvilling lärt mig.

Blöjor och nappar. Hela bilen full med bilbarnstolar. Gosedjur och snuttetrasor.

I går kväll hade småtvillingarnas syster och jag en pratstund. Låg under täcket och tittade ut i mörkret.
Hon ska köpa sig en racerbil när hon blir stor. Emrik, den i framtiden tilltänkte, ska få köra bilen. Själv ska hon sitta bredvid och läsa kartan så han inte kör fel.  Fyra önskningar om julklappar hann vi med att avhandla innan sömnen slöt ögonen på flickebarnet.

Under förmiddagen idag var det pottbesök. Stortvillingen stod för utgiften. Resultatet beskådades av mig och tvillingbrodern som för säkerhets skull låste toalettdörren. Jag hörde hur lånehunden med en suck dråsade ner utanför dörren. Förorättad av att bli utesluten från gemenskapen.
Så försvann nyckeln och under ett par minuter kändes situationen pressad. Gossen hade dock kontrollen och kunde låsa upp den dörr han själv låst.

 Stortvillingar, småtvillingar och storasystern är nu hemma och sig. Under min huvudkudde ligger fortfarande en napp och på hyllan över sängen en oanvänd blöja. Det får väl ligga kvar där det ligger ett tag till. Alltid kommer grejerna till användning Om inte snart så sen.

Nu är det fredagskväll och lugnet lägrar sig över vårt lilla hus. En farmor/mormor och en farfar/morfar känner sig glada och nöjda med en rik vecka. En aning trötta bara, det kan vi kosta på oss att vara för vi får vila mellan varven. Till skillnad från en mamma och en pappa......