Summa sidvisningar

tisdag 11 november 2014

Stadsvandring och en rollator



Norrköping bjuder på riktigt trevliga stadsvandringar. Själv är jag mycket förtjust i att trava runt i de gamla industriområden som ligger runt Strömmen. Slinka in på Arbetarmuseet och ta en gofika, kika i deras shop eller gå och kolla på de olika utställningarna.

Norrköping är en fin stad. Har ett stort utbud av trevligheter att erbjuda både kulturellt och för den som mest är intresserad av strövtåg bland historiens vingslag.

Dock har de dåligt ställt med rollatorer, Norrköpings kommun. Så de som är skröppliga på benen får skicka iväg någon till bokhandeln att införskaffa den bensvage en blädderbok med fotografier över staden.

Om inte den med darriga ben har en rejäl plånbok och förhoppningsvis färdtjänst så han eller hon tar sig till Urbergsgatan i Vilbergen för att på egen bekostnad köpa sig en rollator för utomhusbruk.
Inomhusrollatorer har de ett större lager av men vad hjälper det. Det går väl inte att promenera med en rollator ämnat att rollatora med inne runt Strömmen. Eller har jag fel?

Jag blir lite smått förgrymmad när jag tänker på det, och glad att jag ännu kan stå på benen så jag inte behöver besvära Norrköpings kommun med ett telefonsamtal om en önskan att få mig en rollator. Fundersam blir jag också hur en människa, utan att besiktiga den som ringer, kan ge ett omedelbart avslag på begäran. Tycker  ett önskemål om att få ett stadigt hjälpmedel med sittplats för att vila benen och en korg för diverse attiraljer som kan vara bra att ha med på promenaden är en rimlig begäran. Speciellt som gamla människor ofta betalt kommunalskatt under många år. Det borde täcka kostnaderna för att få låna en rollator.

Vi har två sparkar i vår bod. Maken är en händig karl och fortfarande i mycket god vigör. Kanske han kan svetsa lite på en av sparkarna och göra om den till en rollator. Han är ganska mycket äldre än mig så han kan ju får nyttja den först. Så kan jag få ärva den när den tid har kommit då han inte längre är i behov av att strappla sig fram och tillbaka mellan huset och postlådan.

När även jag slutat gå kan barnen dra lott om vår hemmagjorda rollator och spara den till framtida behov. Så behöver inte Norrköpings kommun bekymra sig då heller......