Summa sidvisningar

onsdag 24 september 2014

Blomsterfrö och medberoende



Av plätten med vilda blommor som maken och en stortvilling sådde i våras finns bara minnen kvar i form av fotografier. En liten hand som tog emot när farfar hällde lite av fröblandningen och som han sedan visade hur gossen skulle sprida ut det i jorden. Blåklint, vallmo och prästkragar. Nu är jorden svart och väntar på en ny vår. Det känns långt till dess.....
Nu är det dags att byta ut blomsterfrö mot fågelfrö. Affärerna har tagit fram talgbollar såg jag idag när jag var till staden och handlade. Lika bra det, vintern kan komma tidigt i år, det är bäst att vara förberedd när de fjäderprydda trädgårdsgästerna kommer för att picka i sig för att uppnå värmande energi.

Tiden är inne för värmeljus och tv-tittande. Med gott samvete får jag rota ner mig i soffan under en varm filt och dra i mig av serier och filmer. Även om det är mitt på dagen för regnar det så är det fullt tillåtet anser jag.

I kväll ska jag titta på bönderna som vill skaffa sig en fru. Eller en man. Träffade på den kvinnliga deltagaren i dag. Vi pratade om priset på citroner. Konstaterade att de är billigare i Norrköping än i Vingåker. Nästa vecka ska vi träffas och jag ska nyfiket fråga ut henne hur det var. Med tv och Linda. Sitta i hennes hemtrevliga kök och om hon vill bjuda mig på te ska jag tacka ja.

I går började en annan serien. Om medberoende. Starkt och känslosamt. Modiga människor som visar upp sitt allra innersta. Jag visste inte riktigt om jag skulle våga titta. Men jag vågade. Och i natt sov jag dåligt.

Men vad gör det. En natt utan sömn har ingen betydelse. Jag kommer inte sitta och gäspa dagen därpå bland allmänheten. Vill jag sova en stund efter lunchen för att ta igen det jag förlorat under natten är det bara att jag gör det. Inga förpliktelser åt något håll.

Ja vad har en natts missad sömn för betydelse när jag med tacksamhet kan säga att jag inte är en medberoende. Ingen betydelse alls. Det är endast en petitess mot hur det kunde ha varit.....