Summa sidvisningar

måndag 28 juli 2014

Född i fiskens tecken och och yvig päls


Vill du veta hur året kommer att bli? Frågan dök upp i ett oönskat mejl och tydligt var att min automatiska skräppostsorterare ansåg att just detta skulle kunna gynna mig på något sätt.
Jag blev något konfunderad eftersom mer än halva tiden av detta år passerat men det kunde aldrig skada att se efter hur resterande månader avlöper, resonerade jag med mig själv och klickade på länken.

Inledningsvis en ingående beskrivning av mitt väsen, född i fiskarnas tecken. Lite smått förvirrad dagdrömmare som ändå på något vis lyckas med uppgiften att framgångsrikt tillgodose min omgivnings önskemål. Vad exakt dessa önskemål innefattade kunde jag dock inte läsa mig till någonstans.

Värre var det med mitt stora behov av spel och dobbel. Där borde jag vara vaksam över mitt spelande om jag inte ville fastna i träsket. Bedrövad och lite skamsen erkände jag tyst för mig själv att jag då och då köper en trisslott. Sist var någon gång före jul och faktiskt vann jag en så pass ansenlig summa att en ny lott kan inlösas. Den ligger kvar på hyllan i köket och nu tycks den lysa anklagande mot mig. Jag tar det säkra före det osäkra och låter maken lösa in den så kan jag sitta bredvid och titta på när han skrapar fram förhoppningsvis tre lika valörer. Helst med riktigt många siffror. För att önska någon annan en storvinst kan inte göra någon skada. Speciellt som en fisk är mycket empatisk och vill alla andra gott. Om den där andra personen tillhör samma hushåll som mig själv är det endast ett litet plus i kanten. Men bara ett litet, jag är inte lagt åt tiggeri på något sätt och vis.

Så var det det där med min frisyr. En fisk har ett litet huvud och bör låta frisören klippa håret uppåt och inåt. Jag förstod inte riktigt principen men har beslutat mig för att fråga nästa gång jag sitter i frisörstolen. Den yviga pälsen bör däremot avlägsnas och på den punkten undrade jag om astrologen må hända har förväxlat mig som är en fisk med en hund. Mig veterligen har jag aldrig hört talas om en pälsbeklädd fisk. Å andra sidan, har jag ett litet huvud bör jag rimligtvis ha en passande hjärna och då kanske inte all viktig information omkring naturläran fastnat på den tiden jag gick i skolan och lärde mig om saker och ting.

Kärleken är det väl beställt med och kommer så att vara, men i juli, som snart är till ända, kommer ensamstående att flockas omkring den som är född i fiskarnas tecken. Några ensamstående har jag inte sett till under hela månaden, men om jag skulle råka göra det ska jag leta upp ett annat stjärntecken som passar lika bra, eller helst ännu bättre. Men de ensamstående måste sno på om jag ska hitta någon lämplig partner åt dem, om ett par dagar är det för sent och vederbörande kanske måste vänta ett helt år på nästa tillfälle för amorösa äventyr.

Det som oroande mig mest var att en fisk står med ena benet i graven ända sedan födseln. Det andra benet är på fast mark och förskräckt insåg jag att jag måste ha haft en haltande gång i snart sextio år. Jag beslutade mig för att dra upp benet ur gravens mörker och gå som en vanlig människa den återstående tiden jag har kvar här på jordelivets vandring.

Ekonomin är och förblir god under hela året och det tackar jag för. Likaså hälsan och välbefinnandet. Någon resa var det aldrig tal om men det hade antagligen ramlat bort ur texten eftersom en resa är förestående inom en snar framtid.

Fötter, tår och elfenben ska ha någon sorts viktig betydelse i mitt liv som fisk. Det påståendet övergick också mitt förstånd, men är kanske inget jag behöver bekymra mig om så länge de elementen är där de är.

Det är otroligt spännande med horoskop!