Summa sidvisningar

måndag 26 maj 2014

Kalla vindar och stöveltramp



Nu varnas det för att värmen är på väg bort, men en titt på väderprognosen visar att solen fortfarande kommer att skina och spegla sig i vårt vatten. Men kyligare vindar är på väg. Och den vinden svepte in redan klockan 21 i går kväll, när samtliga vallokaler stängdes och röstningen kunde påbörjas.

Två viktiga tv-händelser utspelades under den ljumma och vackra aftonen, EU-valet och ishockey. I min mening ett val mellan pest eller kolera så mitt val blev SVT Play där jag gav mig i kast med primaternas märkliga värld. Men innan dess besökte jag den uppriggade vallokalen i Parkskolan. Sneglade mot SD:s fack med valsedlar och konstaterade belåtet att den var välfylld. Inga Sverigedemokrater i Skärblacka!

I morse vaknade jag av stöveltramp, det marscheras ute i hela Europa och Jimmie Åkesson deklarerar belåtet att han och hans parti inte vill hamna i fel sällskap där borta i Bryssel. Han håller som bäst på att bilda sig en egen uppfattning om Front National, kanske Björn Söder kan vara honom behjälplig. Björn som varit stödmedlem i Front National, dessutom är han för dödsstraff, men helt privat bör tilläggas. Bland annat......

Detta val är en föraning om hur höstens val ska sluta. Vill stora delar av det svenska folket skicka Sverigedemokraterna till Bryssel vill de med största säkerhet även se partiet högt upp i regeringen.

Vi lever i ett land där demokratin får råda, vilket jag är oerhört tacksam över. Men  jag vill inte vakna av ett kraftigt stöveltramp även i höst för då känner jag att demokratin kanske är i fara.
Demokratin är det viktigaste vi har och vapnet mot nazister, rasister och fascister är valsedlar och ansvaret ligger på oss att trygga en framtid för den generation som är på uppväxt just nu.