Summa sidvisningar

onsdag 14 maj 2014

Nyhetsflöden och vassa knivar


Min vana trogen bläddrade jag genom nyhetsflödet som strömmat in under natten. Scrollade uppifrån och ner. Det första som mötte mig var Malik Bendjellouls död. Mycket sorgligt att en ung duktig filmskapare gått ur tiden. Sorgen är stor, främst för hans familj, men även för hans publik. Det blir ett tomrum.

"Man hittad död bredvid tomhylsor", misstänkt mord i Stockholm. Ingen vet vad, varken den dödes identitet, motivet eller vem som är banemannen.

I Borlänge brinner det med full styrka. Någon har tuttat på, obemärkt och sedan slunkit undan.

I Alingsås har en livlös kvinna hittats i en lägenhet och tre män är gripna misstänkta för dådet.

Maud Olofsson sitter i Nuon-klistret och Jimmi Åkesson fortsätter sin landsturné.

Våra diskmaskiner kan övergå från att diska rent nedsölat porslin till att självantända och bränna ner våra hus och hem.

I Norrköping har polisen avväpnat en knivförsedd man på spårvagnen medan en vettskrämt spårvagnsförare låst in sig i sin hytt och en annan spårvagnsresa slutade i misshandel då en ung pojke bad en vuxen man att inte röka ombord. Och i Getå står tågtrafiken stilla på grund av skredvarning.

Porrklubbsägaren Mille Markovics mord håller på att uppklaras medan polisen letar efter en yxbeväpnad man med mc-hjälm som rånat en värdetransport vid Skanstull.

Ett liten 2-åring har blivit ihjälslagen, innan dess en 8-årig flicka.

Det är farligt att vara människa, farligt att vistas på gator och torg, resa kollektivt och färdas längst järnvägsrälsen. Det är även farligt att göra stora affärer, vara diskmaskinsinnehavare och det är farligt att vara barn........

.......tänkte jag där jag låg under täcket, konstaterade att idag blir det sol medan maken donade med frukost i köket. Jag tänkte också på den låda med beslagtagna knivar, järnrör, knogjärn och andra farliga saker som dödar och skadar, som jag såg när jag var hos Norrköpingspolisen och gjorde reportage om polisens arbete i samhällets tjänst.

När ägget var lagom kokt för min smak, mitt te fått den rätta aromen, det mjuka brödet uppskuret, ropade maken på mig, jag slog ihop min Ipad, bad en stilla bön att denna dag ska vara en ofarlig dag, steg upp och klädde på mig.