Summa sidvisningar

torsdag 13 mars 2014

Seniordeal och pensionärsdans



Att vi finns med i ett system av något slag har jag förstått sedan många år tillbaka. Det finns någon som ser vilka olika faser vi träder in i och försöker på alla sätt dra nytta av det så att vi ska förstå att det är vi och ingen annan som är vinnarna.

När första barnet kom till världen skramlade det i brevinkastet och på hallmattan dunsade det ner stora kuvert med bra erbjudande om blöjor, amningsinlägg, färdiglagat barnmat och mjölkersättningspulver. Det vara bara att välja och vraka för en nybliven mamma.

När så de övriga barnen gjorde sitt intåg i familjen kom åter dessa kuvert men innehållet hade fått en ny och mer modernare design. Behovet blev dock inte lika stort att ta del av alla erbjudanden eftersom en viss rutin hade infunnit sig och även egna beslut som inte behövdes ändras genom färggranna erbjudanden.

Varje gång vi flyttat har tandläkare vi aldrig hört talas om erbjudit sig att ta hand om våra garnityr och vi har fått lista oss på vårdcentraler samt fått rabattkuponger på olika näringsställen.

Nu har en ny epok i mitt liv tagit form och varje vecka får jag ett käckt mejl från Seniordeal med näst intill oemotståndliga erbjudanden om resor, tidningsprenumerationer där en vacker gåva från Orrefors värt
199 kronor tillkommer och jag ska enligt Andreas på Seniordela spara 325 kronor om jag tecknar en prenumeration på tidningen Land. Nu har jag redan tidningen genom mitt medlemskap i LRF så tyvärr går jag miste om den intjänande pengen.

Jag är tydligen medlem i Seniordeal fast jag inte själv vet om det. Men det kanske man blir med automatik när man träder in i samhället som pensionär. Nu är jag inte en riktig pensionär men det vet tydligen inte den här Andreas om utan han fortsätter att locka och pocka i sina mejl.
Men jag kanske klassas som senior och inte pensionär, må hända är det två vitt skilda grupper, kan tänkas att jag har en till nivå att stegra innan jag får nya och förmånligare erbjudanden i min mejlbox. Det återstår att se.

I går var vi ute i trädgården och vårstädade när två promenerande damer som är riktiga pensionärer stannade och pratade en stund. Den ena damen tittade bort mot min make och undrade om han var kunnig på dansgolvet. Jag svarade att jag nog trodde det och då ville hon ha honom med till Folkets Hus på onsdagar på deras pensionärsdans för det fattades manliga danspartners. Jag lovade att framföra frågan och hon tittade strängt på mig och deklamerade att jag inte var välkommen eftersom jag inte fyllt pensionär och då har man icke tillträde till PRO:s aktiviteter. Nu är inte maken medlem i PRO men det hade mindre betydelse bara han kom och dansade med damerna så de slapp dansa med varandra.
Det hjälpte föga att jag berättade att jag minsann var medlem i Seniordeal och har pensionärsrabatt hos min frisör, i Folkets Hus lokaler under pensionärstid blir jag inte insläppt!

Jag frågade senare maken om han vill åka och dansa med PRO men han ansåg att det räcker med att hans fru dansar afrikansk dans och jag lovade honom att göra en dansuppvisning på köksgolvet när jag lärt mig stegen lite mer ordentligt.