Summa sidvisningar

onsdag 19 februari 2014

Symaskiner och gaser



Mellan Skärblacka och Finspång finns en skylt efter vägen som jag funderat otaliga gånger över. Den pekar rakt ner mellan högresta furor och en smal grusväg slingrar sig fram genom skogen "Symaskiner" är påbudet och varje gång jag passerat skylten och den lilla vägen har jag frågat mig om det verkligen är sant. Finns det någon som sysslar med just dessa maskiner mitt ute i ingenstans. Än en gång tog min journalistiska nyfikenhet överhand och det resulterade i en artikel om Hallbergs Symaskiner i  Erstorp. Nils Olof har drivit företaget i tjugo år och han vet allt om symaskiner och symaskinsreparationer.

Men varför har jag aldrig hört talas om Nils Olof och hans firma? Antagligen för att det inte ligger under mitt intresseområde, endast vägverkets skylt har gett mig huvudbry. Ingen reklam har lagts ner i postlådan som lockar att köpa en splitter ny Huskvarnamaskin eller reparera den maskin jag har. Som inte ens är min egen och som jag alltid blir osams med de få gånger jag placerar den på vårt köksbord för att fålla upp några gardinlängder.

Annars blir jag översköljd av reklam, det är oundvikligt, all slags media är proppfulla av lockbeten som ska väcka mitt intresse och locka till att lätta lite på kontot för något som jag absolut måste ha.

När jag satt och tittade på en av tv:s reklamkanaler funderade jag lite omkring varför just vi  kvinnor verkar ha reklamen mest riktade åt vårt håll. Ingen man köper Nutri Color Creme eller Garniers hårfärg som verkar med kraften av olja och tränger in i hårets hjärta och slänger med ett svallande hår som glänser av färg och renhet. Det kanske de gör fast det pratas inte så ofta om det.
Men männen har mjäll, i alla fall om de är riktigt snygga och har en kvinna som krafsar i den torra hårbotten som blivit absolut mjällfri av Clerasil dry scalp så just den reklamen är manligt inriktad

Men - svullna magar, det tillhör det kvinnliga könet. Gaser som bubblar och ställer till oreda. Min make påstår att männen är kloka och lättar på trycker så de slipper äta dessa gaspreparat som minskar magens volym och säkrar både den drabbade och dess omgivning.

Inte heller lider männen av läckage och slipper känna sig ofräscha och lukta illa. De är också förskonade mot små kuddar av bindväv och blodkärl som kan bli förstorade, börja klia samt hindrar bäraren att sitta bekvämt.

Hår, hud, naglar och generande kroppsvätskor tillhör kvinnorna i reklamens värld.

Männen de får hålla till godo med olika sorters verktyg för hemmafixaren, kraftfulla rengöringsmedel och reklammannen för AD Bildelar, det är nemas problemas det!