Summa sidvisningar

onsdag 5 februari 2014

Bröd och medaljer



Vi är bjudna till Ryssland, Vladimir Putin hälsar oss välkomna och på fredag reser vi! Ja inte bara vi, hela världen packar sina väskor och de största är redan på plats. Om ingen drabbats av magont och tvingas stanna hemma vill säga.
Målet är Sotji och resan kostar 320 miljoner, med vad har pengar för betydelse i detta stora sammanhang?!
Det är OS som gäller, underbart, äntligen är det dags!

Inte heller behöver det betyda något att denna vackra plats där semesterfirare svalkat sig med en drink eller kall öl under palmernas skugga är så förstörd att Världsnaturfonden hoppat av detta spektakel för att de nybyggda anläggningarna i semesterparadiset skapat stora miljöskador, sår som aldrig kommer att läka.

Inte heller behöver det betyda något att de mänskliga rättigheterna kantrat och byggarbetarna som slitit för att vi ska få vårt sportsliga lystmäte mättat inte har bröd för dagen eftersom budgeten inte räckt så löner betalats ut. Slavkontrat har undertecknats, själar men även kroppar har fått skador, ärren kommer för alltid att vara en ständig följeslagare livet ut.

Kön, politiska åsikter, religion och ras diskrimineras, lagar skrivs om begränsad mötesfrihet, pressfrihet och yttrandefrihet, men vad rör det oss?

Det som betyder något är att den svenska truppen kommer hem med många medaljer, blir mottagna vid målgången av ett pressuppbåd, folkets jubel och hamnar på löpsedlarna.

Lite klagomål måste ändå framföras, en fläkt som surrar irriterande och toalettgolv som lutar åt ett annat håll än vad det borde stör boendet och det är illa, för tänk om dessa fadäser sätter käppar under skidorna så pallplatsen blir tom! Får bara inte hända!!

Måtte det nu bara gå vägen, att den svenska truppen inte behöver vända hemåt med svansen mellan benen och tomma Team Sportia bagar!

För Sverige och den svenska sportelitens styrelse har aldrig haft en tanke på att bojkotta OS för vad bryr vi oss om soporna som någon ryss måste ta hand om när strålkastarna släcks och gatorna töms på folk.
Tänk vad bra det blir, överfulla soptunnor kan innehålla mycket matnyttigt som kan tillredas utan att det kostar något!

Inte heller behöver vi bry oss om förödelsens spår efter dessa spännande och fartfyllda dagar, vi bor ju inte där!